Geld en zo

Alle informatie die van belang kan zijn over geldzaken vind je hier. We lichten leningen en hypotheken toe, doen uit de doeken welke spaarvormen en beleggingsfondsen er zijn en laten je de risico’s van geld zien.

Sparen
Een goede keuze is om geld te sparen. Banken bieden vaak verschillende spaarvormen aan, die allemaal hun voor- en hun nadelen hebben. Je moet altijd voor ogen houden dat banken ook winst willen maken. Dat doen ze aan de hand van leningen en hypotheken, maar ook aan de hand van spaarvormen. Het geld dat jij spaart, mag een bank gebruiken om te beleggen. Daar kunnen ze jou dan weer rente mee betalen. Maar wanneer je je spaargeld te snel weer op wil nemen, kunnen daar consequenties aanzitten. Vraag dus altijd naar de voorwaarden als je besluit te gaan sparen. Zo voorkom je dat je later voor verrassingen komt te staan.

Risico’s bij verzekeren
Ook aan verzekeren zitten risico’s, en wel aan twee kanten. Je kunt te weinig verzekerd hebben, maar ook teveel. Wanneer je te weinig verzekerd hebt, kom je voor veel zaken niet in aanmerkingen. Net als leningen worden ook verzekeringen altijd heel mooi op papier gezet. Maar wanneer je dan een uitkering voor het een of het ander vraagt, wijzen de heren en dames van de maatschappij je op de kleine letters en ben je onderverzekerd. Dan kun je fluiten naar de uitkering, terwijl je wel al die tijd premie hebt betaald. Over verzekeren kan ook. In dat geval heb je, door een mix van verzekeringen, jezelf dubbel verzekerd of verzeker je je voor rubrieken waar je helemaal niet mee in aanmerking komt. Het is dan ook goed om bij één verzekeringsmaatschappij te blijven, zodat je het overzicht makkelijker kan bewaren.

Spaargeld op, wat nu?
Als je flink wat uitgaven hebt gehad, bijvoorbeeld omdat je een verbouwing hebt gehad of een nieuwe auto hebt gekocht, kan het zijn dat je zuurverdiende spaargeld op is. Wanneer je geen geld meer nodig hebt, is dat geen probleem. Je krijgt immers maandelijks je salaris binnen en kunt daar aardig van leven. Maar als je nog wel geld nodig hebt, kun je een lening overwegen. In dat geval zijn er diverse opties. Op deze website hebben we een aantal artikelen over verschillende leningen geplaatst, die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste lening. Ga ook in gesprek bij een bank of kredietverstrekker. Dan weet je zeker dat je informatie op maat krijgt.

Onafhankelijke adviseur
Geldzaken zijn complex. Leningen en beleggingen, spaarvormen en hypotheken. Allemaal lijken de regeltjes op elkaar, maar toch zijn er weer zulke grote verschillen. Om je te helpen hebben we op deze site zoveel mogelijk informatie verzameld. Toch zul je nog veel vragen hebben. In dat geval verwijzen we je door naar een onafhankelijke adviseur. Een financieel adviseur kan je helpen bij het vinden van geschikte leningen, hypotheken en spaarvormen. Ook kan hij je helpen bij je eerste stap op het pad van beleggingen. Met een financieel adviseur zit je goed, want deze persoon heeft verstand van zaken.