Online leningen vergelijken

De drempel om een lening af te sluiten is een stuk lager geworden, mede omdat men gedurende de economische crisis sneller een lening afsloot. Ook nu de crisis grotendeels voorbij is, kiezen veel mensen voor een financiële extra aan de hand van een lening. Banken en kredietverstrekkers spelen handig in op deze vraag, door hun leningen online aan te bieden. In dit artikelen we vertellen we meer over een aantal leningen. We behandelen, ook de komende weken, veelvoorkomende leningen, maar ook minder bekende leningen. In dit artikel staan de volgende leningen centraal:

WOZ krediet
Het WOZ krediet is een lening die behoort tot de doorlopende leenvormen. Deze lening houdt het midden tussen een hypotheek en een zogenoemd rentekrediet. Middels de WOZ-waarde van een woning wordt de hoogte van het WOZ krediet bepaald. De afkorting WOZ staat voor Waarde Onroerende Zaken. Dat betekent dat deze lening alleen afgesloten kan worden door mensen die een eigen woning bezitten.

Rentekrediet
Het rentekrediet lijkt erg veel op het doorlopend krediet, een van de meest gebruikte en bekendste leenvormen. Bij het rentekrediet wordt maandelijks de rente vergoed over het nog openstaande leensaldo. In tegenstelling tot het doorlopend krediet, hoeft een rentekrediet niet verplicht in maandelijkse termijnen te worden afgelost. Met de bank wordt een maximum te lenen bedrag afgesproken. Daarmee is de lening vooral geschikt voor mensen die geld achter de hand willen hebben middels een lening.

Minilening
Omdat het soms handig is om een klein bedrag te lenen, is de minilening bedacht. Het betreft hier een lening die door commerciële bedrijven wordt aangeboden en die per sms of het internet is af te sluiten. Het gaat om kleine bedragen, vaak van slechts enkele honderden euro’s. Omdat je hier te maken hebt met een commercieel bedrijf, en dus niet met een bank, betaal je geen rente maar behandelingskosten. Die kunnen in sommige gevallen hoog oplopen.

Oriëntatie
Hopelijk hebben bovenstaande stukken je een beeld gegeven van de diverse leningen die er te vinden zijn. Natuurlijk zijn er nog veel meer leningen te vinden. Op het internet is wat dat betreft een schat aan informatie te vinden. Maar het kan zijn dat je de informatie liever uit eerste hand ontvangt. In dat geval kun je altijd een afspraak maken bij een bank of kredietverstrekker. Zij zullen je helpen een passende lening te vinden.