Overzicht van leningen

Snel geld lenen is aan de orde van de dag, zeker nu we het middel internet tot onze beschikking hebben. Vanuit de luie stoel zijn leningen makkelijk met elkaar te vergelijken en in sommige gevallen ook online af te sluiten. Men leent steeds sneller, omdat de drempel naar banken en kredietverstrekkers een stuk lager is komen te liggen. Om die reden bieden wij hier een uitgebreid overzicht van enkele leningen aan. In de komende tijd zullen we enkele leningen, bekend en onbekend, naast elkaar leggen, om een onafhankelijk overzicht en informatie te kunnen bieden. In dit artikel behandelen we de volgende leningen:

WOZ krediet
Het WOZ krediet is een lening die behoort tot de doorlopende leenvormen. Deze lening houdt het midden tussen een hypotheek en een zogenoemd rentekrediet. Middels de WOZ-waarde van een woning wordt de hoogte van het WOZ krediet bepaald. De afkorting WOZ staat voor Waarde Onroerende Zaken. Dat betekent dat deze lening alleen afgesloten kan worden door mensen die een eigen woning bezitten.

Rentekrediet
Het rentekrediet lijkt erg veel op het doorlopend krediet, een van de meest gebruikte en bekendste leenvormen. Bij het rentekrediet wordt maandelijks de rente vergoed over het nog openstaande leensaldo. In tegenstelling tot het doorlopend krediet, hoeft een rentekrediet niet verplicht in maandelijkse termijnen te worden afgelost. Met de bank wordt een maximum te lenen bedrag afgesproken. Daarmee is de lening vooral geschikt voor mensen die geld achter de hand willen hebben middels een lening.

Annuïteitenlening
Bij een annuïteitenlening vinden de maandelijkse betaling van de rente en die van de aflossing plaats door middel van annuïteiten. Dat betekent dat periodiek steeds hetzelfde bedrag wordt betaald aan de bank of kredietverstrekker. Deze lening houdt zichzelf in evenwicht wat betalingen betreft, omdat de annuïteit een aflossingsdeel bevat. Daardoor daalt de periodieke verschuldigde rente, maar worden de aflossingen steeds groter.

Lening afsluiten
Je hebt enkele stukjes gelezen over diverse leningen. Dit zijn ze nog lang niet allemaal. Om een compleet overzicht van leningen te vinden, kun je op het internet alle kanten op. Maar misschien vind je het prettiger om die informatie met iemand te bespreken. Banken en kredietverstrekkers staan open voor gesprekken, die je helpen een lening op maat te vinden. Schroom het niet en vraag een afspraak aan.