Vergelijk hypotheken

Een huis kopen gaat in de meeste gevallen gepaard aan een hypotheek. Wie een huis wil kopen, zal een hypotheek af moeten sluiten. Op die manier leen je geld van de bank of hypotheekverstrekker om je huis te kunnen kopen. In de jaren die volgen zul je de hypotheek, in de meeste gevallen, af gaan lossen en een rentepercentage betalen. Wanneer de hypotheek is afgelost, ben je volledig eigenaar van het huis. In dit artikel zullen we een aantal hypotheken toelichten, in de hoop dat het je helpt bij het vinden van de juiste.

Bankspaarhypotheek
Bij de bankspaarhypotheek gaat de hypothecaire lening gepaard aan een spaarrekening. Het spaarbedrag wordt op een geblokkeerde rekening bij een bank gestort. Dit is de bankspaarrekening. Het spaartegoed is pas na een bepaalde tijd en voor bepaalde doelen op te nemen, in hoofdzaak voor het aflossen van de hypotheek. Echter kan er ook overeengekomen worden om het geld te gebruiken als aanvulling op een pensioentekort of om een uitvaart te bekostigen.

Groeihypotheek
Met de groeihypotheek wordt een hybride hypotheekvorm bedoeld. Het gaat hier om een verstandige samenvoeging van een aflossingsvrije lening en een kapitaalverzekering waarmee een belastingvrij kapitaal wordt opgebouwd. Maandelijks betaal je een premie voor de kapitaalverzekering. De maandlasten groeien gedurende een aantal jaren mee met de groei van je inkomen. Uiteindelijk komen de lasten niet veel hoger uit dan bij een standaard hypotheek.

Seniorenhypotheek
De senioren hypotheek is er voor mensen met een pensioen of VUT regeling die en eigen huis bezitten. Deze hypotheek zorgt er voor dat je in je eigen huis kunt blijven wonen en over extra geld kunt beschikken zonder dat je het huis hoeft te verkopen. Je vult je maandelijkse pensioen of uitkering aan met de hypotheek van je huis. De nieuwe hypotheek is niet hoger dan de taxatie waarde van het huis.

Hypotheekadviseur
Deze drie hypotheken dienden als inzicht in de wereld van de hypotheken. De komende weken zullen we nog meer artikelen plaatsen die je een nog uitgebreider beeld zullen geven van de vele hypotheken. In de tussentijd adviseren we je om goed rond te zoeken en eventueel bij een hypotheekadviseur aan te kloppen. Met zijn of haar kennis van zaken kan de hypotheekadviseur je het beste helpen bij het vinden van een mooie hypotheek.